Er zijn talloze verschillende hondenmanden waardoor het moeilijk wordt om te kiezen welke het beste bij jouw hond past. Vandaar deze 3 tips om jou op weg te helpen naar het uitzoeken naar een perfecte hondenmand. 

Tip 1: Kwaliteit 

Veel honden zijn erg speels, hebben scherpe nagels en houden van spullen kapot bijten. Hierdoor is het super belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de mand. Kijk goed of het is gemaakt van een stevig materiaal die niet makkelijk kapot te maken is. Bij het controleren van de kwaliteit is het belangrijk om zowel de buitenhoes als binnenhoes te bekijken. Hierbij is het handig om gelijk te kijken of het materiaal goed wasbaar is. Als je de buitenhoes regelmatig wilt wassen kan je kijken of de buitenhoes gemakkelijk er van af te halen is. Hiernaast moet er gekeken worden naar de afwerkingen. Is bijvoorbeeld de rits goed weggewerkt?  

Tip 2: Vulling 

Er zijn heel veel verschillende vullingen voor de hondenmand. Maar wil jij een mand die lang meegaat en die zich vormt naar het lichaam van jouw hond? Dan zou ik kiezen voor EPS parelvulling. Dit is een vulling die steeds vaker wordt gebruikt en over eigenschappen beschikt die perfect is voor een hondenmand. Deze vulling vormt zich dus aan het lichaam van jouw hond en is hiernaast ook nog is warmte reflecterend. Hiernaast is het goed om te kijken of de mand passend gevuld is. 

Tip 3: Formaat 

Bij het uitkiezen van de maat moet je kijken naar een mand die past bij een volwassen hond van jouw ras. Het is goed om te weten dat reutjes meestal groter worden dan teefjes. Ook moet je er op letten of jouw hond lang uit op het kussen kan liggen.