Je hebt de meest schattige hond op aarde, maar waar je absoluut niet tegen kan is die vervelende hondengeur die in het huis blijft hangen. Wat kun je er nou tegen doen om deze geur tegen te gaan of om deze hondengeur te verwijderen? Hierbij vijf handige tips die je kunt toepassen.

1. Droog je hond goed af

De vieze hondengeur wordt vaak alleen afgegeven wanneer de hond nat is. Het is daarom belangrijk dat je de hond goed afdroogt nadat hij buiten in de regen is geweest of als je hem net hebt gewassen. Hiermee ga je de vieze hondengeur gegarandeerd tegen.

2. Gebruik een droogshampoo of goede spray

Er zijn vele lekker ruikende shampoos voor honden te verkrijgen. Daarnaast zijn er ook sprays te koop die een aangename geur afgeven aan de vacht van de hond. Overweeg deze te gebruiken om ervoor te zorgen dat deze aangename geuren worden opgenomen in de vacht van je hond.

3. Gebruik PowAir 

PowAir heeft vele producten te koop die je kunt gebruiken om de onaangename hondengeur te verwijderen. Dit middel bevat geen schadelijke stoffen. De oliën in het middel zorgen ervoor dat de stankmoleculen worden aangetrokken en vervolgens worden vernietigd. De middelen uit deze lijn zijn geheel diervriendelijk en onschadelijk voor de omgeving.

4. Geef de hond ander voer

Veel geurtjes worden ook afgegeven door het gebruik van verkeerd voer. Je hond kan allergisch reageren op de voeding of bepaald voer kan ook winderigheid veroorzaken. Dit heeft als gevolg dat vieze geurtjes vrij komen en vervolgens in huis blijven hangen. Overleg eventueel met de dierenarts welk alternatief voer kan worden gegeven aan je hond.

5. Verzorg je hond goed! 

Een hond is een lief huisdier dat de meest uitstekende zorg nodig heeft. Zorg voor goede voeding, borstel hem met een schone borstel en zorg ervoor dat zijn oren en vacht schoon zijn. Op deze manier zorg je er niet alleen voor dat je hond veel blijer is, maar ook dat er geen vieze geurtjes vrij komen waarmee jij niet blij bent!