Hoe ga je om met kittens?


Een kitten adopteren of er gewoon over nadenken?  Er is waarschijnlijk niets beters dan een fluwelen pluisje met brede ogen mee naar huis te nemen (wie redt wie?), maar zelfs als u al eens een kitten hebt gehad, is het verstandig om de basisbeginselen door te nemen.

Beste leeftijd om te adopteren:

Het scheiden van kittens van hun biologische mama’s en broers en zussen is het beste als ze 10 tot 12 weken oud zijn. Als het nest echter niet veel menselijk contact heeft gehad, is het beter om ze zes tot zeven weken oud mee naar huis te nemen.

Wat de persoonlijkheid betreft, dit kan een keer zijn dat nieuwsgierigheid de kat niet doodt: zoek een nieuwsgierig kitten dat speels is, niet verlegen. Kies vooral een catitude die alle familieleden aanvult.

Voorkatten prep

Voordat je Kitty kennis laat maken met haar nieuwe omgeving, moet je de voorwerpen die ze kan kauwen, doorslikken of verslikken veilig opbergen. Houd tissues, papieren handdoeken, toiletpapier, pennen, potloden, elastiekjes, sieraden, ballonnen en kleine voorwerpen buiten het bereik van pootjes. Als u andere huisdieren, zorg ervoor dat ze hebben gezien de dierenarts onlangs, zodat ze zullen niet delen van een infectie met hun nieuwe broer of zus.

Meer kattendichte tips:
• Elektronische snoeren voor ankerramen, dopcontacten en bundel elektronische snoeren
• Bel het Animal Poison Control Center (1-888-426-4435) voor een lijst met dodelijke planten om te voorkomen dat
• Vergrendel acetaminophen (Tylenol) weg; het is dodelijk aan katachtigen
• Voorn of mierenvallen verbergen
• Sluit toiletdeksels, wasmachine- en droogdeuren
• Sluit keuken- en badkamermeubelen omdat huishoudelijke artikelen zoals bleekmiddel, afwasmiddel, antivriesmiddel zeer schadelijk kunnen zijn

Kitty’s lair

Kies een afgelegen kamer, weg van andere bonte familieleden, voor Kitty om zich aan te passen aan haar nieuwe leven. Als het slapen een probleem is, probeer de beproefde truc van het verpakken van een tikkende klok in een deken door haar bed. Open haar mandje en plaats het in de buurt samen met haar eten, water kommen, kattenbak en speelgoed.

Vermijd speelgoed met kleine, beweegbare onderdelen die gemakkelijk los kunnen raken en de dieren kunnen verslikken. Dengelen touw, garen of linten kan rijden katten stokje, maar kijk dat ze niet klitten of verstikken Kitty. Kleine opgezette dieren en trackballen maken de beste spelingen omdat ze veilig zijn en stimuleren lichaamsbeweging.

Je zult misschien meer plezier hebben om Kitty-spel te zien dan dat ze zelfs heeft, maar je zult ook haar gedrag in rust willen observeren. Sneek een kijkje op hoe ze beweegt in en uit haar draagzak in haar nieuwe kamer. Als ze snel stippelt, heeft ze misschien nog meer tijd nodig om te acclimatiseren. Als ze zwerft, weet je dat ze klaar is om de rest van het huis te verkennen.

De verwanten ontmoeten

Een kitten kan tot twee weken nodig hebben om zich volledig te ontspannen, dus beperk de menselijke interacties de eerste paar dagen en laat haar dan langzaam, één voor één, kennismaken met haar familieleden, zodat ze ieders aanraking leert.

Leer jonge kinderen kittens met de ene hand achter hun voorpoten en de andere onder hun achterhand vast te houden. Ze moeten ook weten dat het slepen aan Kitty’s scruff, oren of staart geen no-nonsens is. En hoewel er tantrums kunnen ontstaan, mogen kinderen onder en vier jaar Kitty helemaal niet besturen, vooral niet zonder toezicht.

Andere huisdieren zullen hun nieuwe broer of zus onmiddellijk uitsnijden, dus stel Kitty voor op haar gras; laat haar niet van het huis weglopen omdat dat hun grondgebied is.

Inwonende kat(en) kunnen Kitty even uitchecken terwijl u kijkt. Mocht er een hissy fit uitbarsten, scheid de broers en zussen dan onmiddellijk en probeer het binnen een paar dagen opnieuw. Wat Fido betreft, zorg ervoor dat hij goed aangelijnd is als hij haar ontmoet, en voorkom dat Kitty wegloopt, anders zou hij kunnen denken dat het tijd is om achtervolging te geven.

Als alle broers en zussen aardig spelen, versterken hun goed gedrag met welverdiende traktaties. Laat de speeltijd ook nooit zonder toezicht totdat Kitty volgroeid is.

Kunnen we afritsen?

Katten hebben een oerinstinct om te verkennen dus laat de kitten eerst één kamer tegelijk rondlopen. Plaats haar op een drager in de kamer die ze onderzoekt voor het geval ze zenuwachtig wordt en een overhaaste retraite nodig heeft. Laat Kitty verkennen terwijl je rustig goed kijkt voor het geval ze zich verstopt onder een bed of scootjes onder de bank. Als ze begint met het kneden van uw dure dekbed, zet haar terug op de vloer zachtjes om haar te leren dat uw bed is off limits.

Open 24 uur

Kittens hebben veel voedingsstoffen en energie nodig – ongeveer twee tot drie keer zoveel als katten omdat ze zo snel groeien. 30% van hun totale energie moet afkomstig zijn van eiwitten, dus zorg ervoor dat u ze dat eerste jaar speciaal voor hen samengesteld voer geeft, zoals droog kattenvoer of voedsel in blik dat rijk is aan voedingsstoffen. De rest van Kitty’s voeding moet afkomstig zijn van hoogwaardige droge en natte voeding, vol met eiwitten en essentiële aminozuren om haar te helpen haar gezonde voeding te ondersteunen.

In tegenstelling tot puppies, eten kittens niet gelijk het hele bord leeg, zodat u gemakkelijk een hele dag / nacht buffet. Droogvoer is handig omdat het niet bederft als het een tijdje zit; zorg ervoor dat er ook altijd vers water beschikbaar is. Je zult ook willen voorkomen dat broers en zussen zoals Fido het eten van Kitty stelen door haar kom te plaatsen in een gebied dat anderen niet kunnen bereiken.

Zelfverzorgend

Kittens graven instinctief om hun afval te begraven, maar het kan zijn dat ze nog wat duwtje in de rug nodig hebben als het gaat om zaken te doen. Nadat Kitty klaar is met eten, of haar katje heeft laten doen, stel haar dan voor aan haar kattenbak. Als ze er niet op een natuurlijke manier naartoe gaat, leidt u een voorpoot en simuleert u het graven. Het kan nodig zijn dit proces regelmatig te herhalen.

Geef Kitty de eerste weken hetzelfde voer, voerschema en strooisel als voor de adoptie. Na haar aanpassing kun je langzaam overschakelen op andere producten en voeding uit het strooisel.

De eerste check

Het is verstandig om van te voren een dierenartsbezoek te plannen voordat Kitty naar huis gaat, zodat ze binnen een paar dagen na aankomst wordt gecontroleerd. Uw dierenarts zal op zoek gaan naar oormijten, vlooien, haar ontwormen en haar alle benodigde schoten en vaccinaties geven.

Hij/zij zal ook de beste tijd aan sterilisatie of neuter bepalen, die al acht weken oud kan zijn. Het steriliseren helpt Kitty tegen het risico van borst-, baarmoeder en ovarian kanker beschermen, en het steriliseren vermindert het risico van het mannetje van prostate kanker.  Extraatje: u geniet van een “sproeivrij” huis en een minder geurende schoonmaakbeurt in de kattenbak.

Hier Kitty, Kitty!

Honden zijn niet de enigen die baat hebben bij training. Net als puppy peuterspeelzaal is de etiquette van de kitty aangeslagen en kunt u uw kat trainen om te komen wanneer u belt. Bovendien, als u meer dan één kitten hebt, moet u mogelijk ruw huisvestingsgedrag in de kiem smoren.

Geniet vooral van elk kostbaar moment met het nieuwste lid van uw uitgebreide familie!

Kitten Must-Haves:

  • Voedsel- en waterkommen
  • Cursus-getextureerde 3 ft. hoge kolom/post voor het strekken/krabben
  • Leuk, veilig speelgoed om lichaamsbeweging te bevorderen (bv. toverstokken, ballen, “traktatie”-dispensers)
  • Kattenbed gevoerd met een warme deken of handdoek
  • Verzorgingsborstel/nagelknipper
  • Cat drager
  • ID-tag of geïmplanteerde microchip. Zelfs als Kitty koningin van het kasteel zal zijn, wilt u klaar zijn als ze sluipt uit. Een veiligheidskraag met een ID-tag kan haar veilig thuisbrengen