Beslissen wat je je hond voert is geen beslissing waar je makkelijk over moet denken. Naast lichaamsbeweging en geestelijke gezondheid levert voeding de grootste bijdrage aan het welzijn. Het voeren van gezonde hondenvoeding is echt belangrijk. De voedingsgewoonten die we hebben opgezet, kunnen het verschil betekenen tussen een lang en gezond leven voor de hond.

Gooi de marketinghype weg en doe de labeltest

Hoe vermakelijk ook, het is niet ideaal om te vertrouwen op advertenties voor voedingswaarde-informatie. Waarom? Omdat de mensen die de advertenties produceren niet het voedsel produceren. Hun taak is om zelfs de slechtste producten gezond te laten lijken. Zorgvuldig onderzoek van de etiketten op het voer en de traktaties van je hond zal helpen om meer geïnformeerde aankopen te doen. Om echt goed te weten wat je je hond geeft kun je een diervoeders analyse doen. Een lab test zal dan laten zien wat er allemaal in de voeding zit.

Doe onderzoek naar voeding die het beste is voor jouw hond

Elke hond is anders zo heb je voor een pitbull een heel ander dieet nodig dan voor een chihuahua. Op internet vind je veel informatie over welk eten het beste is voor jouw hond. Ook zijn er vele forums waar baasjes delen welke voeding zij aan hun hond geven. Zo kun je ervaringen uitwisselen en leren van andermans fouten.

Houdbare voeding niet altijd het beste

Houdbare voeding zoals hondenbrokken zijn niet altijd het beste voor je hond. Door de marketing van deze producten zul je snel denken dat brokken het beste zijn voor je hond. Maar kijk verder dan je neus lang is en geef je hond ook eens vers fruit en groente. Eigenlijk zijn brokken of koekjes goede alternatieven wanneer we snel iets nodig hebben, maar ze mogen niet als basisvoedsel worden gevoerd.