Als je op korte termijn een kitten verwacht bij je thuis zul je wat voorbereidingen moeten doen. Om je kat of kater straks een fijne plek te kunnen bieden moet je een aantal zaken niet vergeten. In dit artikel lees je de belangrijkste zaken waarmee je rekening moet houden.

Zorg dat je alle benodigde spullen in huis hebt

Spulletjes voor je kitten halen is erg leuk. Je kunt lekker winkelen met de gedachte dat binnenkort je nieuwe beste vriend bij je thuis komt wonen. Maak een lijstje met wat je zoal nodig denkt te hebben. Vergeet hierbij niet de noodzakelijke artikelen zoals een krabpaal, kattenbak, kattenbak korrels, kattenvoer, speelgoed voor je kat en een kattenverzekering. Maar houd ook rekening met relevante spullen, zo moet je bijvoorbeeld ook een kattenborstel, vlooienmiddel en voerton kopen. Katten zijn nu eenmaal gek op spelen en dat maakt speeltjes ook erg belangrijk voor je kitten.

Bescherm je kitten tegen de boze mensenwereld

Zorg dat je kitten niet zomaar je huis uit kan komen. Katten zijn vlug en kunnen goed springen. Houd er rekening mee dat je kitten weg loopt voordat je het in de gaten kunt hebben. Daarom adviseer ik om voor een afsluitbare kattenbak te kiezen, zodat je op momenten dat je even geen aandacht hebt voor je dier, hij of zij hier even in kan verblijven. Daarmee voorkom je een hoop ellende

Maak plezier met je kat

Katten vinden het heerlijk om te knuffelen en geaaid te worden. Wees de eerste weken veel thuis zodat je tijd samen door kunt brengen. Dat zal je kitten waarderen. Je krijgt dan ook kans om goed kennis te maken met het karakter van je kat. Die ervaring kun je later goed gebruiken! Katten kunnen met sommige honden goed alleen thuis zijn, zoals de labrador of een golden retriever. Maar heb je een felle hond zoals een dobermann of een boerboel, dan moet één van de twee in een bench verblijven, anders vind je je kat niet terug bij thuiskomst.