Een hondenbench kan een heel handig hulpmiddel zijn. Niet alleen om je hond tijdelijk in te zetten als je even de deur uit moet, maar ook zeker om zindelijkheidstraining te geven of om je hond te vervoeren. Wel is het erg belangrijk je hondenbench op de juiste manier te gebruiken. In dit artikel geven we enkele algemene tips voor een hondenbench kopen en op de juiste manier gebruiken.

Stuur je hond nooit voor straf naar de bench
De hondenbench moet een veilige en prettige plek worden voor je hond. Is dit niet het geval, dan gaat je hond hier niet graag heen en vindt het beestje het bovendien vervelend om in de bench te moeten zitten. Om te voorkomen dat de hondenbench een vervelende plek komt, stuur je je hond nooit voor straf naar de bench.

Stuur je hond op het juiste moment naar de bench
Is je hond nog erg actief, dan is de bench geen fijne plek. Stuur het beestje daarom alleen naar de bench als hij moe is. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk.

Reageer niet op blaffen, piepen of jengelen
Ook als de bench een fijne plek is voor je hond, kan het voorkomen dat het beestje gaat blaffen, piepen of jengelen als hij in de hondenbench zit. Is dit het geval? Doe dan niets. Reageer niet op het blaffen, piepen of jengelen en kijk je hond niet eens aan. Doe je dit wel, dan geef je aan dat je op zijn schreeuw om aandacht reageert. Dit betekent dat je hond de volgende keer weer zal blaffen, piepen of jengelen om je aandacht te krijgen. Met al dat geblaf, gepiep en gejengel wordt het niet bepaald rustig in huis! Pas als je hond rustig is, geef je het beestje aandacht en haal je hem eventueel uit de bench.