Bijna iedereen kent wel een verhaal van een hond en een kat die niet goed samen konden wonen. Het is niet waar dat een hond en een kat per definitie niet kunnen samenwonen, er zijn zelfs honden en katten rassen die heel goed samen gaan. In dit artikel vertel ik vijf leuke hondenrassen voor wie samenwonen met een kat geen probleem is.

1. De Labrador

De Labrador is een allemans vriend. Ze kunnen goed omgaan met mensen en kinderen en zijn eigenlijk altijd lief en rustig. Dit ras is bijzonder geschikt om samen met een kat te zijn. Labradors zullen over het algemeen de kat niet willen domineren. In de omgang met andere dieren zijn Labradors ook erg goed.

2. De Viszla

Vizsla’s zijn jachtonden. Je zou misschien verwachten dat deze hond daardoor niet goed bij een kat kan wonen. Toch hebben Vizsla’s meer gemeen met katten dan menigeen denkt. Ze wassen zichzelf erg goed en daarom hebben Vizsla’s niet zo’n sterke geur als veel andere rassen. Katten voelen zich daardoor beter bij deze honden.

3. Golden Retriever

Deze hond heeft een zachtaardig karakter en is erg geduldig. Dat maakt het voor hem gemakkelijk om met katten om te gaan. Een kat zal zich dan ook snel op zijn gemak voelen bij de Golden Retriever. Geef beide dieren evenveel aandacht en er zal vrij zeker geen probleem ontstaan.

4. Clumber Spaniel

Het is niet een erg bekend ras, de Clumber Spaniel. De hond is zelfverzekerd maar ook vriendelijk. Ze zijn over het algemeen redelijk rustig in huis, waardoor een kat niet snel bang zal zijn voor deze hond. Een goede combinatie dus!

5. Berner Sennenhond

Ook dit is een erg lieve en rustige hond. Katten zijn over het algemeen goede vrienden met honden van dit ras. Het is wel belangrijk dat je de kat niet veel langer in huis hebt dan de Berner Sennenhond, want anders zal de kat de hond gaan domineren.

Puppy pvoeding speelt een belangrijke rol

Hoewel de combinatie van hond en kat geen probleem hoeft te zijn, is het wel erg belangrijk dat je hond goed is opgevoed tijdens de puppycursus. Zonder goede puppy training kent je hond niet alle regels voor de omgang met andere dieren. Laat je pup ook regelmatig even contact maken met ander grote en kleine dieren. Zo wordt het heel normaal om een ander dier te zien en te ruiken, en zal het in huis ook prima kunnen!