Heb je een snoezig katje thuis, een kat als huisdier? Een lief huisdier verdient ook een lief baasje die haar de nodige verzorging biedt. Als je kat ziek wordt moet jouw kat naar de dierenarts en moet je daarvoor heel veel neertellen. Gelukkig is er een ander alternatief om jouw kat toch regelmatig een optimale medische behandeling te geven die het nodig heeft zonder dat je met een heleboel zorgen loopt over het financieel gedeelte, de ziektekostenverzekering voor jouw kat.

Waarom een ziektekostenverzekering voor je kat

Katten verdienen ook een goede medische zorg. Een goede medische zorg kun je aan je kat geven als je daarop ook goed bent voorbereid. Met de kattenverzekering ben je meer dan goed voorbereid op onverwachte medische kosten. Naast het volledig basispakket kun je ook aanvullende dekking aanvragen waardoor de dienstverlening helemaal op maat is. Een aanvullende verzekering kan zijn een gebitsbehandeling, castratie of een sterilisatie van je kat. Je kunt ook additioneel een reisverzekering aansluiten of een overlijdensverzekering. Daarnaast bieden de verzekeraars snelle service en zijn zeer diervriendelijk.

 

Basisverzekering

De basisverzekering omvat alleen de consulten bij de dierenarts, de kosten bij een bloed-, urine- en ontlasting onderzoek, echografie, r├Ântgenfoto en nog veel meer. Deze kosten kunnen heel hoog oplopen en jouw spaargeld kan daardoor sneller opraken. Wees daarom goed voorbereid en neem onzekere voor het zekere door de basisverzekering voor jouw kat te sluiten.

Kosten kattenverzekering

Bij de kattenverzekering dien je maandelijks een premie te betalen en een bedrag voor eigen risico. De hoogte van de maandelijkse premie en het bedrag voor eigen risico hangen af van bepaalde factoren zoals de dekking. Je betaalt natuurlijk meer als je kiest voor een bredere dekking. De premie voor een oudere kat is ook veel hoger dan een jongere kat. Een oudere kat heeft meer risico om vaker ziek te zijn dan een jongere kat. Ook bepaalde rassen hebben een speciale medische zorg nodig en kunnen vaak gezondheidsproblemen hebben als ze niet de juiste zorg krijgen van hun baasje. Het zijn de gevoelige rassen en daarom kan de maandelijkse premie van deze rassen ook oplopen. die Het eigen risico betalen voor je kat kan in een percentage van de totale dierenkosten worden berekend of kan ook in een bepaald vast bedrag. De keus hiervoor is helemaal persoonlijk.

Ziektenkostenverzekering kat afluiten

Voordat je overstapt om een dierenverzekering af te sluiten, neem de tijd om de nodige informatie in te winnen bij de verschillende verzekeringsmaatschappijen en vergelijk de premies alsook de dekking van de premie.